MODULE 2 7FHH1099 Agenda

Regulatory Strategy for a New Active Substance: Non-clinical Development

TOPRA, 5-6 City Reach, London, E14 9 NN, UK 11 - 13 February 2025

Day 1 - Tuesday 11 th February				
13:30- 14:00	Registration			
14:05	Start of Module			
	Chairperson:	Lesley Reeve		
14:05 - 14:20	Welcome and Introduction	Module Leader		
14:25 - 15:15	Non-clinical Studies in Drug	Elisa Passini		
(50 minutes)	Development	NC3Rs		
15:20 - 16.10	Selection of a Candidate	Tom Hammond		
(50 minutes)	Compound: Studies to	AstraZeneca		
	Identify Likely Candidates			
16.10.16.00	<u> </u>			
16:10 - 16:30	Tea Break			
16:30 - 17:15	Safaty Dharmacalagy Studies	Andrea Craiter Wille		
	Safety Pharmacology Studies	Andrea Greiter-Wilke		
(45 minutes)		Roche, Switzerland		
17:15 - 17:30	Introduction to The Case	Lesley Reeve		
17.15 17.50	Study	Module Leader		
	(Case study questions available	riodale Ledder		
	for collection)			
17:30	Close of Day 1			

Day 2 - Wednesday 12 th February			
Chairpersons:	Lesley Reeve and Andy Gibbs		
09:00 - 10:00	Introduction to Pharmacokinetics and	Peter Kilford	
(1 hour)	Application to Drug Development	Simulations Plus	
10:05 - 10:25	Coffee Break		
(20 minutes)			
10:25 - 11:25	Canaral Taxicalagy Studies	Andy Cibbs	
(1 hour)	General Toxicology Studies	Andy Gibbs LabCorp	
(1 Hour)		LabCorp	
11:30 - 12:20	Genotoxicity and Carcinogenicity	Lesley Reeve	
(50 minutes)		Fortrea	
12:25 - 13:25	LUNCH		
(1 hour)			
13:30 - 14:30	Reproductive Toxicology Testing – What	Jane Stewart	
(1 hour)	and Why?	Apconix	
14.25 14.55	Top Brook		
14:35 - 14:55	Tea Break		
(20 minutes)			
15:00 - 15:45	Environmental Risk Assessment	Sarah Bull	
(45 minutes)		Tara Consulting	
(10 11111/4005)		. s.a consumy	
15:50 - 19:00	Case Study (Group work)	Lesley Reeve &	
(~3 hours)		Andy Gibbs	
_		Module Leaders	
19:00	Close of Day 2		

<u>Day 3 – Thursday 13th February</u>				
Chairpersons:	Andy Gibbs and Lesley Reeve			
09:00 - 09:45	Toxicology Support for Paediatric	Paul Baldrick		
(45 minutes)	Development	Fortrea		
09:50 - 10:40	Overall Assessment of the Non-clinical	Locloy Dooys		
		Lesley Reeve Fortrea		
(50 minutes)	Package and Strategic Planning	готиеа		
10:40 - 11:00	Coffee break			
11:00 - 11:50	Specific Nonclinical Considerations	Andy Gibbs		
(50 minutes)	Associated with Biotechnology Products	LabCorp		
11:55 - 12:45	Specific Nonclinical Considerations	Michaela Sharpe		
(50 minutes)	Associated with Cell and Gene Therapy	Moare Solutions		
(50	Products	Ltd.		
12:45 - 13:45	LUNCH			
(1 hour)				
13:45 - 14:45	Agency Review Process / Data	Julianna Berrie		
(1 hour)	Presentation Problems	MHRA		
(1.11001)		77777		
14:45 - 15:45	Case study and Feedback (includes TEA)	All		
(1 hour)				
15:45 - 16:00	Close of Module			